На Масницю або Масляну заведено готувати млинці з найрізноманітнішими начинками. І ми не змогли залишитися осторонь, тому пропонуємо вам декілька наших Laviva рецептів для справжніх шоколадоманів та шоколадоголіків – млинці з какао та шоколадом.
Масляна, Масниця, Колодій, Сиропуст, Сирний тиждень… Як тільки не називають в Україні тиждень, що передує Великий піст. Але традиції все одно схожі – це проводи зими, зустріч весни, вітання сонечка, що з кожним днем пригріває все більше та більше. Звичайно ж, все це відбувається з родинними застіллями зі смаколиками. І що на тих столах тільки не побачиш? І сонячні млинці, і золотисті оладки, й солоденькі сирнички, ще й пухкенькі варенички з найрізноманітнішими начинками. Ммм… Смакота! Не дивно, що це свято полюбляють і малі, й дорослі.
Якщо ж ви полюбляєте шоколад саме так, як ми, то точно захочете спробувати приготувати млинці за декількома новенькими рецептами від Laviva, в яких є шоколад та какао. Та не забудьте ці рецепти шоколадних млинців занотувати, бо ми гарантуємо, що ваші рідні й гості забажають повторення, і не тільки у Масний тиждень.
Рецепт шоколадних млинців із какао на молоці на Масляну
Ці млинці вийдуть гарного шоколадного кольору. Вони чудово підходять до солодких начинок, а ще можна їх їсти просто так, без нічого, й насолоджуватись неймовірним смаком шоколаду.
Інгредієнти для шоколадних млинців з какао на молоці:
Яйця – 2 шт. середніх;
Цукор – 2 ст. ложки;
Сіль – 1 дрібка;
Молоко – 0.5 л;
Какао-порошок натуральний темний – 2 ст. ложки;
Борошно – 2/3 склянки;
Олія соняшникова – 2 ст. ложки.
Покрокове приготування шоколадних млинців на молоці:
Яйця з сіллю та цукром збийте до однорідності блендером або вінчиком для збивання.
В масу з яєць та цукру додайте молоко. Перемішайте.
Змішайте разом какао та просіяне борошно, щоб вийшла однорідна суміш без грудочок.
Додайте до яєць суміш з борошна та какао.
Перемішайте тісто блендером або вінчиком до однорідного стану. Додайте олію й знову перемішайте. Тісто має вийти за консистенцією як рідка сметана.
Залиште готове тісто на 20-25 хвилин.
Насмажте млинці на невеликому вогні на добре розігрітій пательні.
Наша порада! З цих шоколадних млинців на молоці виходить дуже смачний млинцевий торт.
Млинці з какао безлактозні на воді – рецепт
Цей рецепт шоколадних млинців просто ідеальний для тих, у кого є непереносимість молока або ж хто знаходиться на безмолочній дієті.
Інгредієнти для шоколадних млинців з какао на воді:
Цукор – 1-2 ст. ложки;
Яйця середні – 3 шт.;
Вода кімнатної температури – 1.5 склянки;
Борошно – 1.5 склянки;
Какао-порошок натуральний̆ – 4 ст. ложки;
Олія соняшникова – 3 ст. ложки.
Поетапне приготування шоколадних млинців на воді:
В посудину вбийте яйця, додайте до них цукор та какао. Гарно перемішайте до однорідного стану міксером, вінчиком або виделкою. Кількість цукру можна регулювати на свій смак.
Просійте борошно через сито і поступово додайте його в ємність із яєчно-шоколадною сумішшю, регулярно її помішуючи. Має вийти досить густе тісто без грудочок.
До тіста додайте воду кімнатної температури, добре перемішайте до однорідного стану. За густиною тісто має бути як зазвичай на млинці – як рідка сметана.
Рослинну олію додавати до тіста не потрібно. Вона необхідна лише для змазування сковорідки.
Смажте млинці з двох сторін на добре розігрітій чавунній сковорідці або на спеціальній для млинців. Сковороду періодично змазуйте олією.
Наша порада! Перед подачею згорніть млинці трубочками й полийте розтопленим чорним шоколадом.
Покроковий рецепт заварних млинців з какао на кефірі
Якщо ви хочете, щоб ваші млинці вийшли, як кажуть «ажурні», то готувати їх потрібно на кефірі. І ось вам рецепт шоколадних млинців на кефірі.
Інгредієнти для заварних млинців з какао на кефірі:
Яйця середні – 2 шт.;
Цукор – 2 ст. ложки;
Сіль – 0.5 ч. ложки;
Борошно пшеничне – 2 склянки;
Какао-порошок – 2 ст. ложки;
Кефір кімнатної температури – 2 склянки;
Вода – 1 склянка;
Сода харчова - 0.5 ч. ложки;
Олія соняшникова – 3 ст. ложки.
Спосіб приготування млинців шоколадних на кефірі:
Традиційно рецепт для млинців починається з розтирання яєць с цукром та сіллю.
Просійте борошно разом з какао-порошком у одну посудину. Це допоможе позбавитися грудочок під час замішування тіста.
Додайте какао-борошняну суміш разом з кефіром до яєць з цукром. Добре перемішайте вінчиком або міксером.
В склянку води, яка щойно закипіла, додайте соду й змішайте. Вилийте цю воду у млинцеву суміш, добре її помішуючи, щоб не утворювалися грудки.
Дайте тісту постояти хвилин 10-15, додайте олію, ще раз гарно перемішайте.
Добре розігріту сковорідку перед випіканням першого млинця змажте олією за допомогою кулінарного пензля. Налийте тісто ополоником і розрівняйте. Смажте млинці з обох боків до готовності.
Наша порада! Підкреслити шоколадний смак млинців допоможе карамель від Laviva з фісташкою чи ваніллю. Також чудово смакують із заварними млинцями різні горіхові пасти.