Брауні — це улюблений багатьма шоколадний десерт. Тож не дивно, адже він дуже смачний, ароматний і простий у приготуванні. Десерт подобається дітям і дорослим. Деякі любителі Брауні знають, як же все-таки з'явився на світ цей шоколадний шедевр на світло. Зараз розберемося.

Історія Брауні бере свій початок в 19 столітті в Чикаго. У 1893 році на виставці одна багата пані попросила шеф-кухаря готелю Palmer House створити десерт, який помістився б у сумочку кожної леді. Саме так з'явився рецепт Palmer House Brownie - десерт, який з першого шматочка підкорив Місіс Берта Поттер, ту саму примхливу даму.

Цікаво те, що перший Брауні спекли з величезної кількості шоколаду, цукру, масла, яєць і борошна. Зверху Брауні покривали різними горіхами та джемом. Особливою популярністю користувалися горіхи пекан і абрикосовий джем. Оскільки, основа шоколадна, звідси колір і назву - brown (коричневий). Це не кекс і не пиріг — це щось середнє між усім цим.

Варто відзначити, що головним секретом Брауні була текстура. Готуючи Брауні, потрібно намагатися досягти пористої, щільною і злегка вологою структури тесту. На виході повинно вийти щось схоже на пористий трохи підталий шоколад. Як це зробити? Зараз ми поділимося з вами рецептом.

Отже, щоб приготувати Брауні, вам потрібно:

  • Вершкове масло 150 г

  • Шоколад чорний 74% 250 г

  • Цукор ¾ склянки

  • Пшеничне борошно ½ склянки

  • Розпушувач ½ чайної ложки

  • Яйце куряче 3 штуки

Час підготовки - 20 хвилин.

1 етап.

На водяній бані, помішуючи, топимо шоколад і масло. Ні в якому разі не дайте суміші закипіти. Як тільки шоколад і масло утворюють однорідну суміш без грудочок, зніміть з вогню і дайте охолонути.

2 етап.

В окремій мисці збивайте яйця з цукром протягом 3-4 хвилин, поки суміш не побіліє і не спіниться.

3 етап.

Акуратно змішайте охолоджену шоколадно-масляну суміш з яєчної і перемішайте все до однорідної маси.

4 етап.

Просійте в суміш борошно з розпушувачем і акуратно вмішати її в суміш. Помішуйте до того моменту, як зникнуть білі прошарки борошна.

5 етап.

Перелийте суміш в прямокутну форму і поставте її в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте Брауні приблизно 20 хвилин.

Важливо! Брауні завжди краще недопекти, ніж перепекти, тому що в другому випадку ми втратимо неймовірний шоколадний аромат і злегка вологу внутрішню консистенцію. Адже Брауні славиться саме своєю "рідкої" серединкою.

6 етап.

Перекладіть Брауні з форми на обробну дошку, дайте трохи охолонути і поріжте квадратики. Саме таке поєднання інгредієнтів робить текстуру і смак десерту абсолютно відмінним від інших видів шоколадної випічки.

Як бачите, рецепт дуже простий. Головне, використовувати якісний шоколад і не перетримати десерт в духовці.